Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti

Ce ar trebui să ştie bucureştenii din 2080 despre strămoşii lor de la 1980: un documentar foarte simpatic semnat de Sahia Film. Cu toate că azi nu se mai ştie mare lucru despre această casa de producţie dedicată exclusiv filmelor de actualităţi, iar ce se ştie (crede) este că aici fiinţa una din bucătăriile propagandei comuniste, realitatea a fost una mult mai nuanţată. Aici s-au produs chiar şi unele documentare care se abăteau de la linia de partid, cu riscul de a rămâne „la sertar” (a nu fi difuzate) – de exemplu, „Mânăstirea Văcăreşti” de Nicolae Corjos, film realizat pe furiş în timpul demolărilor din 1984. Cât priveşte tonul în care se prezenta discursul din filme, chiar şi anii proletcultişti au avut parte de inventivitate şi mult umor (e suficient să amintim „Un minut” de Ion Bostan). – Via: Arhivăraru

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?