VERNISAJ – PLATFORMA X

WASP — Working Art Space And Production vă invită duminică, 14 septembrie 2014, ora 19:00, la vernisajul expoziției Platforma X, cel mai nou program internațional de rezidențe artistice pentru cercetarea și producția de proiecte interactive, new și trans-media din București.
PrintSelectați în urma unui concurs de proiecte, 12 artiști tineri din București, Timișoara, Amsterdam și Londra, cu background-uri variate, de la arhitecturăși picturăpânăla performance sau programare, au avut timp de o lunăocazia de a explora și de a dezvolta instalații individuale sau de grup la WASP, în regim de mentorship, coordonați de Marilena Preda-Sânc, Ciprian Ciuclea, Jan Eugen și Cosmina Chițuc.

Lăsând în urmă lumea instituționalizată a artei, proiectul este un manifest de creativitate și inovație a noii generații. Platforma X încurajează perspectiva spațiului în continuă mișcare și transformareși urmărește tema reimaginării/reconfigurării perimetrului expozițional din cadrul WASP. Cele opt proiecte expuse în 2014 cautăsă stârnească curiozitatea, să se joace cu posibilitățile de percepție și să creeze o dezorientare deliberată.
Rezultatul final este coagulat de Olivia Nitiș, unul dintre cei mai apreciați curatori de artădin România la momentul actual:
 

WASP este un spațiu de producție, însărezultatul final nu este doar susținerea financiarăa unor proiecte individuale reunite într-o expoziție de grup. Șansa la dialog, la întâlnirile cu alte tipuri de gândire pentru tânăra generație și nu numai, este rarăși fundamentală, având în vedere căîn ciuda orgoliilor personale artistul contemporan este forțat săse plaseze în permanențăși în afara sa, săținăseama de contexte și de poziția în care se află.
Expoziția realizatăîn urma programului internațional de rezidențe în sistem de mentorat Platforma X propune un traseu printr-un conținut multimedia interactiv coordonat de limitele spațiului și mișcării. Prelucrarea și programarea digitalăau produs instalații video și de sunet de la realități concrete, precum investigația socială, pânăla imaginea artificială. Anumite intervenții în spațiu au rolul de redefinire a granițelor de mișcare, pecepție și interpretare.

Artiști: 100ideas + Collective East (RO), Delia Andrieș (RO), Lola Bezemer (NL), Elena Copuzeanu & Emilian Săvescu (RO), Łucja Grodzicka (PL/UK), Oana Ionel (RO), Marius Jurca (RO)și Livia Mateiaș (RO).
Expoziția este deschisăpublicului în săptămâna 14 —20 septembrie, între orele 13:00 – 17:00, la WASP —Working Art Space And Production, str. Ion Minulescu 67-93, corp E, etaj 2.
Eveniment Facebook click aici
WASP Working Art Space & Production este un spațiu independent alternativ dedicat dansului contemporan, experimentelor în arta vizuală, teatrului contemporan underground și dependenților de multimedia. Reutilizând 500 de metri pătrați ai unei foste fabrici comuniste, locul găzduiește anual eXplore Dance Festival Bucharest International Contemporary Dance and Performance, cât și birourile asociației 4Culture.
http://www.waspmagazine.com/

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?