Știați că… – We ART Romania

Știați că…

Leonardo da Vinci este cel care a inventat tocurile?
Numele curentulului “impresionism” din pictura provine de la unul din tablourile lui Monet: ‘Impression, soleil levant?”
Rembrandt a pictat aproximativ 100 autoportrete, chiar daca astazi avem cunostinta doar de 60? Numele intreg al pictorului este Rembrandt Harmenszoon van Rijn?
Pe 23 decembrie 1888, suferind de anumite probleme psihice, Vincent van Gogh si-a taiat urechile, le-a infasurat intr-o panza si s-a prezentat cu ele la un bordel local?

Notitele personale ale lui Leonardo Da Vinci, stangaci celebru, au fost scrise de la dreapta la stanga, iar cei care doreau sa le citeasca erau nevoiti sa citeasca cu ajutorul unei oglinzi? Tot despre Leonardo da Vinci se spune ca era de o dexteritate iesita din comun, putand sa scrie cu o mana si sa picteze cu cealalta in acelasi timp. Lucruri interesante din istoria picturii si a artei

De-a lungul vietii sale, Salvador Dali a creat aproximativ 1500 de tablouri, litografii si ilustratii pentru carti?

Claude Monet isi petrecea o buna parte din timpul sau pictand portrete in care isi ridiculiza profesorii?

Muzeul Luvru cu galeria de arta din Paris a fost construit in anul 1190, scopul initial fiind acela de a crea o fortareata?

In 1911, tabloul Mona Lisa a fost furat din muzeul Louvre, unde era expus? In cei doi ani care au precedat recuperarea tabloului, nu mai putin de 6 replici ale picturii au fost vandute drept original.

Pablo Picasso insusi a fost banuit ca ar fi fost coautor al furtului si a fost adus la sediul general al politiei din Paris pentru interogatoriu?

Van Gogh a devenit celebru mai ales dupa moartea sa? In timpul vietii sale, Vincent Van Gogh a reusit sa vanda doar unul dintre tablourile sale si anume “Viile rosii”?

Numele complet al lui Picasso este alcatuit din nici mai mult, nici mai putin de 23 de cuvinte: Pablo Diego Jose Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso?

In perioada tineretii sale, cand avea o situatie financiara precara, Picasso obisnuita sa-si arda picturile pentru a incalzi incaperea?

Picasso stia sa picteze inainte sa mearga, iar primul sau cuvant nu a fost “mama”, ci “pensula”?

Cel mai scump tablou din lume este considerat Numarul 5, 1948, tablou abstract apartinand artistului Jason Pollok, in valoare de 140 milioane de dolari. Acesta este urmat de Portretul Adele Bloch Bauer I al lui Gustav Klimt (135 mil $), de tabloul Baiatul cu pipa al lui Picasso (104,1 mil $ ), de tabloul Dora Maar si Pisica apartinand aceluiasi pictor (95,2 mil $) si de Portretul Dr. Gaghet, al lui Vincent van Gogh (82,5 mil $)?

In tarile din zonele calde, casele sunt vopsite in alb pentru a reflecta lumina si pentru a evita intrarea caldurii solare in interior?
Lui Leonardo da Vinci i-au trebui 12 ani pentru a picta buzele enigmatice Mona Lisa?

Via: 9am.ro
Ai ceva de adougat ? Comenteaza si o sa acctulizam articolul.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − 10 =

© 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?