Săptămâna Brâncuși 2016 – Sărbătoare națională

constantin_brancusi

[textmarker color=”undefined”]UPDATE:[/textmarker] Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 27 noiembrie 2015, legea prin care data de 19 februarie este declarată Ziua Brâncuși ca sărbătoare națională. Potrivit legii, autoritățile administrației publice centrale și locale pot organiza sau sprijini logistic și material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

Pe 19 feb 2016 se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, artistul care a redefinit sculptura, semnand certificatul de naștere al artei moderne. Impactul și influența sa asupra culturii contemporane sunt extraordinare.
[blockquote style=”2″] Evenimentul Săptămână Brancusi in social media este modul nostru de a onora viața și opera celui mai mare artist român din toate timpurile. Vă invităm să împărtășiți experiența dumneavoastră Brâncuși, vizitând muzee, galerii de arta sau spații publice care prezintă lucrările sale, indiferent dacă acestea sunt în Targu Jiu, Craiova, București, Paris, Londra, New York sau Philadelphia. – La Blouse Roumaine [/blockquote]

[blockquote style=”1″]Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Gorj — d. 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze.[/blockquote]

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?