Statuete vii – Imortalizarea mișcării și rigiditatea formei (NSFW)

carteee
Guido Argentini s-a născut în Florența (Italia), dar din 1990 trăiește și lucrează în Los Angeles (USA). Lucrările sale au ajuns la cele mai bune târguri de artă și au fost expuse în unele din cele mai faimoase galerii. De asemenea, au avut onoarea de a fi vândute și în importante case de licitații, cum ar fi Christie’s.
A studiat medicina timp de trei ani la universitatea din Florența, până să descopere că de fapt pasiunea lui pentru fotografie e mai puternică. Așadar la vârsta de 23 de ani își transformă acest hobby într-o profesie și realizează ședințe foto pentru diverse publicații de modă și frumusețe. Simțul său estetic pentru corpul uman este de neegalat, frumusețea modelelor din fotografiile sale fiind sporitムde compozițiile interesante și temele artistice bine gândite și bine executate.
În 1995, în timpul unei ședințe foto în Miami, Argentini a acoperit un model cu care lucra în o vopsea argintie cu strălucire metalică, de aici venindu-i și ideea proiectului Argentum, proiect ce a fost realizat abia peste câțiva ani, fiind concretizat mai apoi în 2013 într-o carte și un film documentar.
[ot-video]
ARGENTUM – The Official Trailer from Alessio Nanni on Vimeo.
[/ot-video]
În acest proiect Argentum, Guido Argentini a realizat o serie de fotografii nud, a peste 100 de femei și bărbați, aceștia fiind dansatori, gimnaști sau acrobați. Modelele au fost acoperite în totalitate în vopsea argintie cu strălucire metalică, luând forma unor statui vii. „Am simțit întotdeauna că fotografia a fost mult prea aproape de realitate. Pictura și sculptura îți permit să fii mult mai abstract atunci când lucrezi cu figura umană. Dragostea mea pentru dans și pentru sculptură a inspirat această serie de fotografii „, declară Argentini. Schițele în acuarelă ale lui Rodin, a dansatoarelor în poziții foarte erotice și dinamice, precum și statuetele abstracte de bronz ale lui Brâncuși, au fost cea mai puternică sursă a lui de inspirație. Aceste fotografii ajung să denote corpul uman atât prin soliditatea și rigiditatea unei sculpturi, cât și prin vivacitatea energiei dansului.

ELECTRA

ELECTRA

KALI

KALI

Corpul uman devine mult mai abstract, pielea fiind acoperită în totalitate într-o peliculă argintie, distrăgându-ți atenția de la tonalitatea și porii pielii. Corpurile lor puternice, contorsionate, juxtapuse împotriva formelor simple, luciul metalic ce sporește contrastul dintre lumină și întuneric, captivează agilitatea și senzualitatea de lumină și umbră ce se deplasează peste trupurile lor.
Combinând mobilitatea flexibilă a corpurilor, cu elementele rigide din metal, a reușit să creeze o serie fascinantă de fotografii, vopseaua argintie strălucitoare, transformând modelele în statui metalice. Imaginea contrastantă de forme geometrice metalice rigide, cum ar fi triunghiuri, cercuri și pătrate, combinată cu fluiditatea corpului uman, l-a făcut celebru pe Argentini, pentru abilitatea lui de a putea evidenția frumusețea naturală a corpului uman în medii suprarealiste.

MACHA and NIAMH

MACHA and NIAMH

CERRIDWE

CERRIDWE

Fiecărei poze, ia acordat ca și titlu, un nume de zeu sau de zeiță, ce au făcut parte din diferite culte și religii, cum ar fi greacă, egipteană, celtică, etc. Cu acest proiect a dorit să aducă un tribut femeilor de pretutindeni, deoarece o dată cu ascensiunea religiilor monoteiste, importanța rolurilor și puterea pe care femeile au avut-o în cultele antice a dispărut. A atribuit nume de zeițe uitate, femeilor în fotografiile sale, încercând să aducă un omagiu atât frumuseții cât și spiritualitătii lor. „Societatea a început recent să simtă că este timpul pentru a restabili valorile sacre feminine. Lumea a fost controlată de valori masculine pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru a adus violentă, război și un cult al materialismului pentru umanitate. Singura modalitate de a ne salva este de a restabili pacea și dragostea, și pentru a crea o nouă lume în care spiritualitatea va deveni o valoare reală”, precizează Argentini.
1
Rezultatul final al multor ani de muncă a fost cumulat în cartea sa, Argentum – o serie a peste 100 de fotografii exprimate într-o viziune unică, ce a fost publicată în anul 2013. Argentum este o carte, dar este, de asemenea, și un film – un documentar care dezvăluie conceptele care stau în spatele realizării acestei cărți și anume, estetica lui Argentini pentru corpul uman și abilitățile sportive ale modelelor care pozează pentru aceste fotografii, film ce este disponibil pentru publicul larg tot din 2013.
2

[blockquote style=”2″]Ca și individ ai acces la o sursă interioară de înțelegere spirituală și nu ai nevoie de o biserică care să îți spună cum și când să te rogi, nu ai nevoie de o structură politică care să îți spună cum să te comporți în societate” – Guido Argentini. [/blockquote]
[blockquote style=”2″]Eu cred că a face fotografii, precum și crearea oricărui tip de artă, este întotdeauna o modalitate de a depăși propria noastră mortalitate. Fiecare cercetător adevărat vrea să lupte cu moartea. Fiecare artist adevărat trebuie să fie un cercetător, înainte de orice altceva, și prin urmare, fiecare artist trebuie să lupte pentru nemurire – Guido Argentini [/blockquote]


0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?