Operația pe inimă. Expoziția „Gentle Violence” la Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu va găzdui, între 5 și 28 septembrie, expoziţia senzorială „Gentle Violence”, un proiect de pionierat în domeniul artei şi medicinei, dedicat fotografiei artistice în domeniul medical şi care prezintă, în premieră în România, imagini din culisele unui spectacol cu casa închisă: OPERAŢIA PE INIMĂ.
„Gentle Violence” prevede o serie anuală de expoziţii, anul 2014 fiind dedicat inimii. Imaginile, care oferă o metaforă vizuală pentru ceea ce chirurgii numesc a fi o operaţie „frumoasă”, vor fi însoţite de expunerea unor piese anatomice (inimi), precum şi de o coloană sonoră ce recompune atmosfera din sala de operaţie, într-o manieră inedită. Vizitatorii vor putea, astfel, să înţeleagă chirurgia din perspectiva medicului pasionat de profesia sa, dar şi a pacientului care doreşte să ştie ce se întâmplă cu el în cele mai intime momente ale vieţii sale.

Conceptul și fotografiile sunt realizate de Cristina Bobe artist vizual, inițiatoarea primei platforme online de fotografie medicală din România (www.fotografiemedicala.ro), lansată cu ocazia evenimentului TEDMED Live Iași 2013. Dr. Horia Mureșian (www.horiamuresian.com), șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Universitar de Urgență din București, anatomist și expert al fotografiei medicale a cordului, va expune, de asemenea, o serie de imagini inedite ale inimii și structurilor sale delicate, iar artistul Sebastian Florea va oferi o interpretare acustică a atmosferei din sala de operație, printr-o coloană sonoră ce redă percepția pacientului ca spectator pasiv la propria intervenție chirurgicală. Curatorul expoziției este Laura Coltofean, Muzeul Național Brukenthal.
Flyer Gentle Violence- verso
Tot în cadrul proiectului, pe 6 septembrie, începând cu ora 10:30, librăria Habitus (Piața Mică, nr.4, Sibiu) va găzdui o conferință cu tema „Fotografia medicală – tehnici, echipamente, utilizări”, la care sunt invitați atât medici, cât și fotografi, pentru a discuta despre echipamentul necesar fotografierii în diferite situații impuse de intervențiile chirurgicale, ce este fotografia medicală și de ce este ea un instrument util în practica medicală, cum se realizează etc.
 
Realizat în parteneriat cu FotoMEDICAL, prima platformă online de fotografie medicală din ţară, evenimentul se desfăşoară sub auspiciile Ministerului Sănătăţii, ale Colegiului Medicilor din România şi în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie.
afis A3+5mm bleed rgb

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?