Mihail Coșulețu – Situri @ Aiurart

[blockquote style=”2″]Mutilările și distrugerile pe care le suferă continuu orașele, de la începuturi, dar mai agresiv, parcă, în zilele noastre, sunt contracarate de aceste așezări arhetipale ale lui Mihai Coșulețu, fără oameni, pe care nimeni și nimic, în afară de creatorul lor, nu le poate schimba. Creatorul evadează în idealism și are libertate totală asupra scenei și scenariului. Se poate întinde cât dorește în lungime, îi poate da amploarea de care are nevoie sau poate jongla cu elevația clădirilor cât e necesar.
Misterul nerezolvat al ghicitorilor sale vizuale planează încă. Cui îi sunt dedicate aceste construcții mentale? Au ele rol moralizator, de abolire a tuturor conceptelor despre proprietate și posesiune pe care le avem la dispoziție? Sunt lecții de urbanism? Anecdote? Protestează împotriva rechinilor imobiliari, salvează patrimoniul? Poate fi pictura mai mult decât un decor perfect pentru viața casnică sau pentru existența instituțiilor care o promovează? Sunt aceste vedute niște ferestre către uitare, către catharsis? Când vezi o pictură bună, pui la bătaie toate lecturile dintr-o viață. Când vezi o pictură excelentă, ai uitat tot. – Simona Viău, curatoare[/blockquote]

[social title=”Eveniment” subtitle=”Facebook” link=”https://www.facebook.com/events/1645263022423681/” icon=”fa-facebook”]

Invitatie web Mihail Cosuletu Situri 2

Mihail Coșulețu (n. 1982) trăiește și lucrează la București. Originar din Brașov, a studiat pictură cu Alexandru Chira la Universitatea Națională de Arte din București, absolvind master în 2007 și licență în 2005. Preocupările sale stilistice cuprind mai multe stadii, de la figurativ antropocentric realizat pe dimensiuni mari, în cele de debut, până la geometrii mentale cu profunzimi și linia orizontului bine trasată, în cele mai recente. Fiind un artist cerebral, dotat cu o manualitate ieșită din comun, Mihail Coșulețu și-a exprimat ideile în cele mai variante moduri – pictură, desene tridimensionale din metal, papier-mache, colaj, asamblaj, bricolaj și imagine digitală – animație sau video.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?