„Madama Butterfly”, în direct din portul din Sydney

„Madama Butterfly”, una dintre cele mai spectaculoase reprezentații de operă ale tuturor timpurilor, va fi transmisă la Grand Cinema & More, în cadrul stagiunii culturale 2014-2015. Celebra operă semnată de Giacomo Puccini va fi difuzată pe 18 septembrie, de la ora 20.30.
Pus în scenă în portul din Sydney, spectacolul este o interpretare modernă a poveștii tragice de iubire dintre o gheişă şi un ofiţer american. Regizată de Alex Ollé, opera „Madama Butterfly” îmbină grația și frumusețea decorurilor tradiționale japoneze cu elemente moderne. Spectacolul în aer liber include un decor dinamic, cu un soare și o lună uriașe, care răsar din apă și se ridică deasupra scenei. Costumele și decorurile aduc la viață o fantezie orientală modernă, pe fundalul unei panorame unice: în spatele scenei suspendate deasupra renumitului port din Sydney, spectatorii vor putea admira Opera şi impunătorul Harbour Bridge. Madama Butterfly este semnată de Opera Handa, un proiect al Operei Australia, renumită pentru producţiile sale spectaculoase puse în scenă în aer liber.
Madama Butterfly”, în direct din portul din Sydney
Spectacolul de operă se bucură de o distribuție internațională de excepție. În rolul tragicului personaj Cio-Cio San, tânăra gheișă, poate fi admirată soprana japoneză Hiromi Omura. Interpretarea uimitoarei soprane a fost considerată atât de apropiată de perfecţiune, încât aceasta a fost denumită „Madama Butterfly a zilelor noastre”. Rolul ofiţerului Pinkerton este jucat de tenorul Georgy Vasiliev, cunoscut pentru rolurile din spectacole precum „Nabucco”, „Tosca” sau „Pagliacci”.
Alături de Madama Butterfly, stagiunea culturală 2014-2015 de la Grand Cinema & More cuprinde spectacole de operă, balet, piese de teatru şi teatru pentru copii, spectacole de improvizație dar şi evenimente speciale care vor putea fi descoperite în urmatoarea perioadă. Următoarele două spectacole ale stagiunii vor fi Barbierul din Sevilia, de pe 25 septembrie, şi Tosca de pe 16 octombrie, ambele fiind transmise în direct de la Opera din Paris.
Text via: yorick.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?