[Artist Ro] Paula Duță

De desenat…nu stiu cand am inceput. Stiu doar ca nu m-am oprit. Toti desenam din clipa in care reusim sa tinem un creion in mana. Diferenta este ca unii continua, iar altii nu.

pauladAm terminat un liceu cu profil real(matematica-informatica) si apoi m-am orientat catre arhitectura. Asa am ajuns la Mincu unde am absolvit Facultatea de Arhitectura de Interior. Am continuat ceva timp in directia aceea si lucrurile au mers chiar foarte bine. Insa, acum mai bine de un an, am hotarat ca vreau sa imi ghidez viata dupa un principiu foarte simplu, sa fac doar ceea ce ma face cu adevarat fericita, atat pe plan profesional cat si personal. Si uite asa am lasat Bucurestiul in urma si m-am mutat intr-un oras superb si mult mai linistit, Timisoara. Apoi am renuntat la amenajarile interioare,nu ma intelege gresit, mi-a placut domeniul si inca imi place, in favoarea desenului, care imi place mult mai mult.

Pe scurt sunt norocoasa, am avut de ales intre ceva ce imi place si ceva ce imi place si mai mult.

Typopassage este un micro muzeu in aer liber, initiat de catre Ovidiu Hrin in colaborare cu Typopassage Viena . Typopassage promoveaza designul grafic, arta tipografica şi  diversitatea culturala contemporana.
Parte din proiect este si TypoWall-ul, lucrare de street-art anuala. Muralul are o inaltime de ~1,80-12 m, iar timpul de lucru a fost de aproximativ 4 zile.

TypoWall pictat de Paula Duță


De data aceasta tema a fost „Type Form”, iar in mural trebuiau incorporate 5 portrete (Rick Valicenti, Neville Brody, Jonathan Barnbrook, Ian Anderson, Rudy Vanderlans). Merging, forming and transforming au fost primele cuvinte care mi-au trecut prin cap la aflarea temei asa ca totul s-a transformat intr-o prezentare steampunk a celor 5.
Un timelapse cu procesul de realizare a muralului.

Alte lucrari realizate de Paula cuprind un leu mecanic pe aburi Steampunk Lion
Este o lucrare de 100/70 realizata pe comanda, in markere. Ca timp de lucru efectiv este mai complicat de precizat pentru ca iau pauze lungi si dese,  asa ca m-am intins pe aproximativ 3 zile.
paula Duta

Steampunk Lion © Paula Duță


[Artist Ro] Paula Duță

Steampunk Lion © Paula Duță

Artista a creat o serie de picturi în acuarelă de hibrizi-animale-insecte. Luând capetele animalelor, cum ar fi un leu și un elefant, Paula le-desenat pe corpurile insectelor pentru a crea acesti „hibrizii” ciudati.
Asta este un proiect personal. Imi place sa desenez cam orice insa preferatele mele sunt insectele. In cautarile mele pentru material de desenat am dat peste cateva insecte ce poarta nume de animale. De fiecare data cand ma uitam la ele si le citeam denumirea le vedeam altfel, nu ca entitati separate ci ca hibrizi. Asa ca am inceput sa ii pun pe hartie exact asa.

Zebra Beetle


Giraffe Weevil


Lion Beetle


Toate imaginile © Paula Duță
Pentru mai multe fotografii si informatii despre proiectele Paulei vizitati portofoliul ei pe Behance sau pe Facebook
Daca iti place acest articol arat-le si prietenilor tai printr-o poveste pe facebook.

Daca esti artist si vrei sa apari pe We Art , trimite un e-mail la adresa [email protected] si o sa te contactam cat putem de repede.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?