Ursul păcălit de vulpe sau cum un tablou IKEA devine opera de arta

O echipă de tineri olandezi puşi pe şotii a luat un produs ieftin, imprimat în masă de la IKEA și l-a expus într-un muzeu de arta, sub pretextul ca este realizat de artistul IKE Andrews.
Trucul a păcălit pe toată lumea de la tineri punkisti la cei cu experientă in domeniul artei dintre care unul descrie piesa ca „un haos în mintea artistului”, altcineva a găsit nivelul de detaliu „de necrezut”.
[ot-video][/ot-video]
Din nefericire, concluzia este ca cei mai multi oameni se lasa orbiti de ceea ce aud, avand o incredere naiva in sursa. In acest caz, institutia Muzeu este sursa credibila. Prin urmare, oamenii au incredere atat in informatiile furnizate, cat si in autenticitatea operelor expuse.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?