Reportage Session – Prima Editie

S-au decantat cele mai consistente elemente ale conceptului timp de 6 ani și, cel mai important,echipa de organizare a desăvârșit munca de ceasornicar pentru a putea vorbi astăzi despreReportage Session. Adică un nou proiect de workshop-uri foto dedicat tuturor pasionaților de imagine.
Așadar, am bucuria să va anunț că au început înscrierile pentru Reportage Session, prima ediție,Seminarul de Fotografie de la Biertan.
Anunțul a fost făcut, respirăm adânc și retoric. Acum, metodic, aș vrea să vă informez când, cum și de ce vom face fapte de foto-vitejie în lumina specială a Cetăților Săsești din Transilvania.

FILOSOFIA

Tema generală este Reportajul Subiectiv, construit cu instrumentele fotografiei creative.
Vom analiza în detaliu, teoretic și practic, principalele instrumente care sunt la îndemâna fotografului, în încercarea sa de a transforma, cu fiecare cadru, realitatea trăită și generală în realitate fotografică. Subiectivă și extrem de personală.
Vom pătrunde  procesul „alchimic” în care fotograful și trăirile sale devin personaje principale, considerând că acesta este singurul mod în care te poți ține departe de șabloane și-ți poți construi un stil personal.
Îmi doresc ca fiecare participant să înțeleagă, la finalul taberei, că aparatul de fotografiat este un instrument și nimic mai mult. Vom face exerciții de exorcizare, sclavii tehnicii se vor elibera și vor învăța să stăpânească, să domine și să folosească fără milă aparatura. Vom defini în fiecare dimineață, aproape redundant, scopul actului fotografic: să-ți exprimi ideile, să fii creativ, să influențezi și să-i faci să vibreze pe cei care-ți privesc munca.

CUI NE ADRESAM

 
Evenimentul este dedicat celor care, ocazional sau zilnic, din pasiune sau profesional, produc fotografii sau folosesc imagini în munca lor.
Se adresează celor care simt că pot să se exprime prin imagine, dar duc lipsă de cunoștințe specifice și celor care sunt în căutarea unor noi modalități de exprimare ceativă în fotografie. De asemenea, are în vedere și persoanele care au nevoie de îndrumare pentru a-și îmbunătăți expresivitatea și calitatea tehnică a fotografiilor pe care le realizează.
La Seminarul de Fotografie de la Biertan sunt zece locuri disponibile.

TOPICS

Vom aborda filosofic imaginea, dar asta se va întâmpla în pauzele de lucru. Și seara târziu, la secțiunea de  analiză a imaginilor. În rest, Reportage Session este un curs extrem de concentrat și țintit  pe modul în care puteți utiliza creativ instrumentele și metodele specifice fotografiei:

Tehnici fotografice care fac diferența

Componentele cheie ale compoziției, adâcimea de câmp, elemente de prim-plan, unghiurile sau punctul de stație  joacムun rol cheie în încercarea de a face o fotografie mai dinamică. Vom studia, de asemenea, tehnici de compoziție care să crească impactul vizual și emoțional al imaginilor.

Înțelegerea importanței luminii

Veți afla cum să lucrați cu lumina naturalăƒ, cum să depăƒșiti  provocările lucrului în luminムscăƒzutムși cum să transformați expresiv, orice situație a€œde lumina, aparent neprietenoasă cu fotografia.
Sursa și direcția luminii reprezintă pentru  fotograf harta care te poate poziționa, fericit sau nu, în jurul subiectului.

Fotografierea persoanelor necunoscute

Veți afla secretele abordării oamenilor care se află, de cele mai multe ori, în încurcătură în fața aparatului de fotografiat. Rapid, intodeauna, având la dispoziție minute sau secunde, va trebui să ne înțelegem SUBIECTUL. Cultural și uman.

Fotografia de arhitectură

De fiecare dată, fundalul este cel care conferă importanța cuvenită subiectului. De aceea, cadrul de desfășurare devine la fel de important ca acțiunea în sine. La Biertan și în împrejurimi vom fi în arealul cetăților săsești. De aceea, vom pune un accent important pe principiile fotografiei de arhitectură.

Cum construim povestea

Aflați care este unghiul potrivit pentru a avea o poveste convingătoare, fără cuvinte, doar din imagini.
Povestea este rezultatul muncii, ultima destinație. Fie că este vorba de oameni, relații, interacțiuni, acțiuni sau peisaje dramatice, fotograful trebuie să fie în permanență atent la detaliile care pot crește puterea narativă a imaginilor: schimbări de lumină, nuanțe perspectivă, meteorologice sau personaje secundare.

PROGRAMUL

Prima ediție a Reportage Session începe Joi, 30 aprile 2015, ora 12.00 în Piața Mică din Sibiu și se încheie Duminică, 03 Mai, ora 19.00, în parcarea Hotelului Continental din Sibiu.
Tabăra de bază va fi la Pensiunea Unglerus din Biertan, dar în cele patru zile vom explora cele mai importante Cetăți Săsești din zonă : Copșa Mare, Richis, Viscri, Moșna, Saschiz, Criț, Valea Viilor, Mesendorf și Sighișoara.
Programul fiecărei zile este destul de intens, însă organizarea este făcută ardelenește, pe îndelete : mic dejun, brief despre activitățile zilei, expediția foto „în €œteren”, prânz în raniță, pentru a câștiga timp, program obligatoriu de odihnă, cină ardelenească (masa principală a zilei), sesiune de analiză a imaginilor de peste zi. În final, program de voie, întreaga noapte.
Programul detaliat, pe ore, va fi transmis fiecărui participant la înscriere.

LOGISTICA

Pachetul de servicii oferit de Reportage Session conține:
Transportul participanților din Sibiu la Biertan, din Biertan la Sibiu și către toate destinațiile taberei, în cele 4 zile, este asigurat de Autonom-Rent-A-Car.
Transportul din Sibiu și către Sibiu din București sau alte orașe ale țării nu face parte din pachetul Reportage Session; după caz (și în funcție de numărul de locuri din mijloacele de transport ale organizatorilor) se pot găsi soluții particulare.
Cazarea la Pensiunea Unglerus din Biertan, în camere duble.
Trei mese pe zi, începând cu cina de Joi, 30 aprilie și terminând cu prânzul de Duminică, 03 Mai. Gustări de fructe, apă plată pe toată perioada seminarului de la Aqua Carpatica, iar seara, pentru inspirație și creativitate, vinuri alese de la Samburesti.

ECHIPAMENT NECESAR ȘI SUFICIENT

Haine adaptate începutului de lună mai, în condiții de munte : Pantaloni rezistenți, tricouri, hanorace, încălțăminte comodă, geacă rezistentă la ploaie și vânt.
Aparat de fotografiat digital (recomand DSLR dar nu e obligatoriu), laptop și cititor de carduri.
Rucsac ușor, necesar deplasărilor zilnice, în care să încăpă echipamentul foto, o sticlă de apă, un pachețel de mâncare.

PREȚUL ȘI MODALITĂȚI DE ÎNSCRIERE

La Reportage Session locurile sunt limitate (10), din respect pentru participanți și pentru procesul didactic. Data limită de înscriere este 23 aprilie 2015.
Prețul unui loc la Reportage Session este de 240 de euro. ÎŽnscrierile se fac la adresa de e-mail[email protected].

Informatii la zi despre tabără, număr de locuri și noi provocări pot apărea zilnic pe facebook si twitter.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?