Prima expozitie de emoticoane in New York

Le folosim in fiecare zi din ce in ce mai mult in loc de text pe Facebook , Twitter și Whatsapp  și uneori, mai mult decât cuvinte emoticoanele devin rapid o mare parte din modul în care comunicăm astăzi . Fie că este vorba de a transmite o emotie sau pentru a ilustra ceea ce am avut la cina. Imaginile mici apar în cultura pop mai frecvent si recent videoclip Katy Perry , ilustrat aproape în întregime prin emoticoane.
Prima expozitie de arta dedicat exclusiv la emoticoanelor se va deschide in data de 12 decembrie 2012 , la Eyebeam Centrul de Tehnologie din New York . Site-ul show-ului subliniază faptul ca oamenii folosesc vizuale de a se exprima – de la picturi rupestre , la hieroglifele , la simboluri religioase și mitologice codate în pictură tradițională și sculptură.
[quote]Oamenii sunt atrași de emoticoane, pentru că vorbeșc ceva de bază și au o caracteristica umana – Zoe Salditch , curator[/quote]
Acum , dominația de emoticoane în corespondență noastra zilnica înseamnă că ele merită un loc în istoria artei.
1058961

The Sleeping Gypsy - Henri Rousseau

The Sleeping Gypsy – Henri Rousseau


 
În noiembrie , un apel deschis a avut loc și treizeci de artiști au fost alesi pentru a prezentata în cadrul expoziției . De-a lungul spectacolului , emoticoanele sunt prezentate printr-o gamă largă. Printuri digitale , sculpturi , video și de performanță si teme cum ar fi ambiguitatea emoțională , simbolicii , și de comunicare vizuală .
” O mulțime de artiști au fost preocupați cu definirea emoticoanelor „, spune Zoe Salditch , unul dintre curatorii expoziției . ” Ei doresc să știe exact ceea ce înseamnă , astfel încât acestea fie deplâng ambiguitatea simbolului sau încercarea de a stabili un sens . ”
Unele dintre piesele din spectacol este interpretarea unei opere de artă celebre . Carla Gannis, Grădina de Emoji Delights este o remaniere digitală a celebrului tablou Hieronymus Bosch Grădina pământească.

1058962

Alți artiști au avut o abordare digitală – dezvoltator de software Matei Rothenberg , a venit cu Emojitracker.com , un instrument care înregistrează în timp real, care emoticoane sunt utilizate pe twitter.
1058964
 
 
Un alt punct culminant al expoziției vine de la artist Maya Ben – Ezer și sculptură ei intitulată „Tasta Shift” , în care ea substituie tastele de la mașina de scris cu emoticoane.
În conformitate cu Salditch , recursul a emoticons este capacitatea lor de a comunica ceva ce nu este posibil prin cuvinte .
[quote]Oamenii sunt atrași de ei , pentru că vorbește ceva de bază și innascuta umane . Noi înțelegem unul pe altul prin limbajul corpului si expresiile faciale și emoji oferi acest lucru în comunicările noastre de text „, spune ea .[/quote]

La loge (The Theater Box) - Pierre-Auguste Renoir

La loge (The Theater Box) – Pierre-Auguste Renoir


Le déjeuner sur l’herbe - Édouard Manet

Le déjeuner sur l’herbe – Édouard Manet


Sursa : emoji show
Traducere: Adrian Cinciu

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?