Povestea ascunsă a filmului Experimentul Pitești

Victoria Baltag este primul regizor din România, aflat aproape de a realiza un film artistic de lungmetraj, cu fonduri din donații prin campanii de strângere de fonduri.

Subiectul filmului, Experimentul Pitești, este unul dintre cele mai negre episoade din istoria României. De altfel, este realizat în memoria studenților care au pătimit la Pitești, între 1949 și 1951. Victoria a început să lucreze la acest proiect în 2014, a filmat în 2015, iar acum se află în post-producție. Hai sa o ajutam si noi!

Puteti sustine acest proiect prin donatii aici.

Cine este Victoria Baltag?

Victoria este un regizor și producător de film român care a primit mai multe premii de la festivaluri de prestigiu precum Research Festival LSE și Sheffield Film Festival.

În 2014, a început să lucreze la Experimentul Pitești și în 2015 au început filmarile – O întreprindere monumentală care a implicat peste 300 de scene, 16 ore de filmare și până la 7 scene pe zi.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?