DOCUMENTAR – Râmnicu Vâlcea cel mai periculoas oraș de pe internet

Rimnicu Valcea este considerat De Norton cel mai pericolos oras de pe internet.
Tu n-ai auzit, probabil, de Râmnicu Vâlcea, un oraș de mai puțin de 100.000 de persoane de două ore din afara Bucurestiului, România, la poalele Transilvania. Dar orasul a castigat notorietate a lungul anilor pentru a fi un cuib de infractorii cibernetici.

Unii au venit să-l numesc “Hackerville” sau “criminalitatea informatică Central”, având în vedere cât de mulți hackeri penale trăi și prospera acolo. Miercuri, firma de securitate Norton a venit cu un alt nickname pentru Râmnicu Vâlcea, “orașul cel mai periculoase de pe Internet.”

Asta e titlul noii risc Norton în producție de conținut video, un mini documentar despre Râmnicu Vâlcea și celebrele hackeri care grindină de acolo, iar restul țării, cum ar fi Marcel Lazar Lehel, mai bine cunoscut sub numele de Guccifer și pentru a descoperi lumii George talentele artistice necunoscute și ciudate anterior lui W. Bush. Aceasta și o serie de alte hacks de profil înalt l-am prins o sentință de patru ani de închisoare.

Documentarul are interviu în persoană cu Guccifer-interiorul penitenciarului unde este ținut-și alte două hackeri notorii: Iceman (aka Robert butyka), care hacked NASA, si Razvan Manole Cernaianu (aka TinKode), care a încălcat Pentagonul și NASA precum și, printre altele.

În timp ce documentarul oferă o în spatele scenei, uite personal la hackeri notorii, culorile sale întunecate și muzică stranie ar putea juca un pic prea mult în anumite stereotipuri hackerilor. Dar asta nu e de mirare atunci când vă amintiți că a fost făcută de o companie care vinde produse de securitate, și vrea să fie îngrijorat hackeri. Asa ca ia cu un bob de sare, chiar dacă, într-o anumită măsură, pe internet este nesigur, și ar trebui să ia unele măsuri de precauție pentru a contracara hackerii, unele la fel de simplu ca folosind parole puternice (creierul tau de fapt, le poate aminti), sau nu clic pe link-uri sau atasamente trimise de oameni pe care nu le cunosc.
Indiferent, dacă îți pasă de hackeri și sunt curios să știu mai multe infractorilor cibernetici români, documentarul este cu siguranță în valoare de uitam.

Această poveste a fost corectată. O versiune anterioară a acestui articol a spus că aceasta a fost prima de risc a lui Norton în producție conținut video, dar firma de securitate a produs anterior un alt film despre hackeri, un thriller SF numit “Cybergeddon.”

Alte ARTicole

Post navigation

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.