Muzica in sange si pasiune pentru pian

Scene parca desprinse din filmul ‘’Whiplash’’ s-au desfasurat aivea, vineri 12 iunie, pe scena Competitiei Mondiale de Pian de la Cincinnati, Statele Unite ale Americii.
Pianista Rui Urayama a dovedit in timpul competitiei ca expresia „Playing till your fingers bleed” poate fi transpusa in realitate prin transcederea stadiului de euforie si a da nastere la muzica asa cum descria Sergiu Celibidache aceasta pasiune fara margini. Concurenta a interpretat senzational „Sonata pentru pian BB 88” a compozitorului Béla Bartók pana cand i-au sangerat degetele si s-a calificat in semifinala competitiei.
[ot-video][/ot-video]
Unul dintre mebrii juriului, Frank Weinstock, a facut o fotografie cu pianul sangerand la propriu, dupa incheierea fantasticei reprezentatii.
Foto
Fotografia distribuita de acesta pe contul personal de Facebook a fost vizualizata de peste 1 milion de ori si redistribuita de peste 2000 de ori. Atat Frank Weinstock cat si membrii juriului au ramas muti de uimire ca in timpul interpretarii nimeni nu a remarcat degetele pianistei sangerand ci abea cand un tehnician a aparut pe scena pentru a curata clapele.
Weinstock a laudat interpretarea artistei Rui Urayama spunand ca nu orice pianist poate interpreta aceasta piesa. ‘’Sonata pentru pian BB 88’’ este o capodopera a secolului 20 din repertoriul pentru pian, dominata de ritmuri puternice si incisive care fizic sunt foarte dificil de interpretat si mai ales cu degetele ranite.
Sursa: ClassicFM, Facebook

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?