FRAȚII DE PESTE PRUT VIN SĂ CEARĂ UNIREA !

Este admirabil ce fac tinerii reuniți sub Blocul Unității Naționale, o platformă care reunește mai multe organizații și federații unioniste din România și Republica Moldova, printre care Platforma 2012 și Tinerii Moldovei.
chisinau, oameni,unire
Pe 5 iulie, la Chișinău, Marea Adunare Națională a reunit în jur de 30 000 de suflete care au cerut Unirea. Și scriu Unire cu “U” mare pentru că sunt unul dintre idealiștii care cred că următorul proiect de țară pentru România, după aderarea la NATO și Uniunea Europeană, trebuie să fie Unirea cu Basarabia. Există posibilitatea ca asta să se întâmple, este nevoie de mai multă voință politică și sprijin popular de pe cele două maluri ale Prutului.
După eveniment, 1000 de tineri basarabeni au pornit pe jos spre București. Înfruntă căldura și merg mai departe, din sat în sat, distribuind mesajul unionist. Alături de ei sunt, la distanță, sunt milioane de oameni care își doresc unirea. Sunt mai vocali sau mai puțini vocali, mai mult sau mai puțin activi, mai tineri sau mai bătrâni, dar care poartă în suflet ideea reîntregirii.
ungheni stefan cel mare
Sâmbătă, la ora 10:00, vor reface Podul de Flori de la Ungheni, de o parte și de alta a Prutului. Este un mesaj binevenit și care poate readuce importante momente istorice în atenția noastră, eveniment care are nevoie de o mediatizare pe măsură.
prut romania moldova
Iar duminică, 12 iulie 2015, la ora 14:00, în Piața Universități, suporteri și simpatizanți ai idealului Unirii sunt așteptați în Piața Universității pentru un marș pe măsură. Este un moment pe care îl recomand și îl încurajez, un moment pentru care, dacă sunteți în București, nu aveți voie să îl ratați. Plus că tinerii basarabeni vin tocmai de la Chișinău pentru a transmite mai departe mesajul Unirii. Marșul va continua spre Cotroceni, unde participanții vor cere Unirea.
Dincolo de realitățile geopolitice și de vocile care critică inițiativa, Unirea este un proiect fezabil. Are nevoie de voință, încredere și solidaritate. Poate că acum este momentul să depășim așteptările și, la fel ca în alte momente de glorie care au contribuit la formarea statului român, precum 1859 și 1918, să scoatem la iveală idealurile comune, idealuri mascate și înăbușite violent de stalinism, comunism și incoerențele postdecembriste.

Articol via: Blidaru.net

credit imagini: Basarabia, Pământ Românesc

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?