DocuArt Fest – Filme 2014 Selecția oficială – Secțiunea studențească

DocuArt Fest, festivalul de film documentar românesc, aflat la cea de-a treia ediție, și-a ales filmele participante care vor fi proiectate și jurizate în perioada de desfășurare a evenimentului, 1-5 octombrie 2014. Acestea au trecut deja de o primă rundă de selecție, în care trei nume sonore în lumea criticii de film – Anca Grădinariu, Mihai Fulger și Florin Barbu – le-au vizionat și notat după criterii care promit o saptămână de pomină cu proiecții de neratat pentru orice cineast în aceeași locație ca și în anul precedent, Cinemateca Eforie.

Iulian

Regia: Alex Mironescu
Anul: 2014
Durată: 9 min
Ţară: România
Documentarul prezintă portretul unei existenţe fără rădăcini. Este vorba despre un copil crescut într-un orfelinat din România. Iulian se hotărăşte să fugă de la casa de copii în căutarea unei vieţi pe cont propriu. Ajuns in Bucureşti, consecinţele deciziei luate nu intârzie să apară. Odată cu ele apar noi prieteni, care nu ezita sa-şi implice familiile în incercarea de a-l ajuta. Va reuşi Iulian să-şi atingă scopul?

IULIAN. a true story – TEASER from Film Director ALEX MIRONESCU on Vimeo.

Pe deal

Regia: Anca Păunescu
Anul: 2013
Durată: 23 min
Ţară: România, Republica Cehă
Filmul aruncă o privire în viața uneia dintre ultimele așezări izolate și arhaice din munții României. Este portretul unui loc unde viaţa are un înțeles diferit și timpul se scurge altfel.Viața este simplă și dură, pământul și natura își impun propriile reguli, dar oamenii își rezervă un sens al libertății și al serenității aproape uitat de omul modern. Nu este doar o altă lume, este și o altă abordare ce se apropie de un sfârșit.

Vibraţia

Regia: Germain Kanda
Anul: 2013
Durată: 14 min
Ţară: România
“Ne înconjoară și mai mult decât atât ea există în interiorul nostru.” O expunere a fenomenului vibrației pornind de la teoria fizică și descris prin variatele sale modalități de manifestare și
percepție, prin instrumente muzicale, voce umană, dans, stări sau chiar materie. O trecere captivanta prin lumea noatra fizica si spirituala.

Vibration – Movie Trailer (Short documentary, 2013, dir. Germain Kanda) from Germain Kanda on Vimeo.

Sorin Chifiriuc: compromis

Regia: Alexandru Badea
Anul: 2013
Durată: 43 min
Ţară: România
Sorin Chifiriuc, una dintre cele mai reprezentative figuri ale muzicii underground românesti, vorbeşte, printre multe alte lucruri, despre viaţa lui personala şi cariera muzicală. Spumos, viu, un personaj!

O altă zi a omenirii

Regia: Alexandru Vlad
Anul: 2014
Durată: 17 min
Ţară: România
Filmul „Another Day of Mankind” prezintă terifianta poveste trăită de Charles Wratto, un fost copil soldat al Războiului Civil din Liberia, Africa. Acesta, printr-un colaj alcătuit din diferite memorii, construiește imaginea războiului ale cărui cicatrici se răgăsesc și astăzi în sufletele victimelor. De la strategiile de manipulare și transformare a copiilor în mașini de ucis, fără regrete, până la condițiile de igienă sau alimentație rupte din universul irealului, povestea se împletește într-un tot unitar, contemplând asupra fundamentelor brute ale liniilor de front, acolo unde conceptul de umanitate își pierde conturul. Se accentuează ideea că umanitatea, ca și concept social, politic, educațional și filosofic, există doar atâta timp cât nevoile fundamentale ale indivizilor, reprezentanți ai majorității, sunt satisfăcute.

Borica

Regia: Lorand Lorincz
Anul: 2014
Durată: 15 min
Ţară: România
Dansul este un limbaj aparte care nu se poate exprima cu ajutorul cuvintelor. La marginea oraşului Braşov, într-un sătuc numit Zizin, douăzeci de tineri feciori, în ciuda frigului şi a zăpezii, merg din casă în casă şi dansează boriţa cât e ziua de lungă. Această tradiţie veche, care stârneşte atenţia sătenilor, vine cu foarte multă pregătire şi repetiții de dans din partea băieţilor. Filmul prezintă tot acest proces, de la pregătiri până la împărţirea banilor.

George

Regia: Alexandra Coca – Cozma
Anul: 2014
Durată: 17 min
Ţară: România
Documentarul urmărește povestea lui George, care reușește să surprindă cu talentul său. Este o poveste emoţionantă despre un copil de 12 ani, nevăzător, inteligent şi pianist talentat, luptător, model de urmat. George iubeşte cu tot sufletul ceea ce face, iar filmul prezintă unul dintre cele mai importante momente din viaţa lui, respectiv participarea la un concert alături de o formaţie românească celebra, Voltaj. Solistul trupei pătrunde în lumea lui George, o lume care îţi poate schimba valorile si modul de a te raporta la oameni şi la viaţă pentru totdeauna.

Revis

Regia: Ioana Agatha Paltinel
Anul: 2013
Durată: 20 min
Ţară: România
n centrul de pregatire pentru o viaţă independentă a persoanelor cu handicap REVIS Harlau, există locuinţe protejate care asigură servicii sociale gratuite, găzduind temporar 12 adulţi cu handicap care sunt ajutaţi să işi ducă la bun sfârşit integrarea socio-profesională. Aceşti beneficiari duc o viaţă normală, participând la ateliere special organizate: de grădinărit, croitorie, brutărie etc. Filmul prezintă modul absolut firesc în care aceste persoane cu handicap se raportează la viaţa cotidiană, trăind decent, oarecum prin propriile forţe.

Dacă 6 ar fi 9

Regia: Ioana Agatha Paltinel
Anul: 2013
Durată: 20 min
Ţară: România
Filmul pune în discuţie graniţa dintre realitate şi ficţiune. Rezultă un portret excentric al unui om care a făcut închisoare, un protagonist agitat, care se transformă într-un cuceritor, ponosit ghid prin satul Vama.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?