Digital Transilvania – Scara Rakoczi, Targu Mures

Vopsirea scarilor Rakoczi face parte dintr-un proiect mai amplu, numit Digital Transilvania, care are ca obiectiv principal atragerea turistilor in municipiul Targu Mures. Ideea vopsirii scarilor cu un model digital (din pixeli) a venit din partea membrilor asociatiei Green Art Tour, in primavara anului 2014. Proiectul picturii de tip street-art al scarilor Rakoczi se numeste Digital Transilvania. Acesta a fost implementat in parteneriat cu Liceul Vocational de Arta din Targu Mures, sub indrumarea profesorilor Kolumban-Kantor Zita si Renata Veer. Elevii care au participat atat la concursul de idei pentru designul scarilor cat si la vopsirea acestora sunt urmatorii: Orza Teodora (coordonatorul grupului), Sava Larisa, Duca Andreea, Gliga Bogdana, Baciu Raluca, Farkas Andreea, Simon Boroka, Iordache Rudolf, David Kasler, Vida Krisztina, Cojan Carina, Turk Andreas, Nagy Deia, Csegoldi Norbert.
In realizarea acestui proiect au participat si voluntari locali ,nationali si internationali .
Interventia cu vopsele nepermanente (pe baza de apa) asupra scarilor Rakoczi a fost avizata de Primaria Municipiului Targu Mures si Ministerul Culturii. Tema designului este una digitala, realizata pe baza de pixeli, reprezentand motive traditionale ardelenesti.
none27__700
Desi scarile Rakoczi nu sunt prevazute in lista monumentelor istorice din judetul Mures, speram ca prin intermediul proiectului Digital Transilvania, acestea sa devina un punct de atractie pentru turisti.
BONUS Selarón – The Movie
„I was born in Chile in 1947, and after travelling, working and painting in more than 57 countries, my pregnant woman and I, finally arrived in Rio de Janeiro (1983). By this time my paintings of the pregnant woman had became famous in the whole world. I always dreamed of beeing famous for painting my pregnant woman, but destiny wanted me to do a much greater work. Everything started after living for a while in a small house on a stairway called „Escadaria do Convento” in Lapa…”
.- Jorge Emilio Selarón

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?