CaziNOU

Ajută-ne să repoziționăm Cazinoul din Constanța pe harta culturală a României și să-l redeschidem în această vară publicului larg!

Ai fost vreodată în Cazinoul din Constanța? Probabil că te-ai  mirat trecând pe lângă el în ultimii ani și văzându-l închis și din ce în ce mai ponosit.  În vara asta, clădirea-simbol a litoralului românesc își redeschide porțile pentru tine, la o inițiativă CALUP. Între 1 și 10 august, te așteptăm pe faleză de dimineață până seara, cu un program cultural intens.

 

 

Ce înseamnă CaziNou?

Este un proiect de reactivare urbană și socială inițiat de CALUP  care își propune în principal următoarele:

– să arate că această clădire este un simbol important pentru un public extins și că redeschiderea sa are o susținere amplă;

–  să pregătească clădirea pentru accesul publicului și derularea de evenimente culturale, oprind totodată degradarea clădirii. Practic, vom investi banii donați direct în clădirea cazinoului, pentru reparații și curățenia necesare redeschiderii sale;

–  după o lungă absență,să redea Cazinoul publiculuitimp de 10 zile, printr-un program cultural divers și intens;

–  să creeze o platformă culturală și educativă, un catalizator urban și social, care va reafirma Cazinoul ca simbol național;

Descrierea  proiectului

Cazinoul din Constanța este o clădire-simbol de valoare arhitecturală și urbanistică excepțională care, în ciuda notorietății sale, a devenit o prezență tot mai fantomatică. Timp de zece zile, vom readuce clădirea Cazinoului pe scena culturală actuală. Pe timp de zi, Cazinoul va fi deschis pentru vizitare și va propune ateliere și activități vizitatorilor de toate vârstele. Serile vor fi dedicate concertelor de jazz, proiecțiilor de film, teatrului, dansului, muzicii clasice și electronice, iar exteriorul clădirii va fi animat de proiecții pe fațadă. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a bate la picior spațiul interior al cazinoului, unde îi așteaptă informații despre istoria și, mai ales, poveștile țesute în jurul acestei clădiri-simbol, care le vor fi livrate într-o manieră alternativă prin instalații artistice și materiale informative interactive.

Cine suntem?

CALUP  e un proiect de regenerare urbană inițiat de un grup de tineri activi în industriile creative. Grupul reactivează spații în impas din patrimoniul construit prin organizarea de evenimente culturale adaptate istoriei și personalității fiecărui imobil în parte, într-o încercare de a le readuce pe harta culturală a orașului. Fiecare intervenție CALUP funcționează și ca o platformă pentru artiști și designeri, susținând scena culturală autohtonă. Deja au fost incheiate patru asemenea demersuri în clădiri de valoare arhitecturală din București, iar în vara aceasta se pregătește intervenția de cea mai mare amploare, la Cazinoul din Constanța

De ce avem nevoie de tine?  

Pentru că vrem să arătăm că există un public larg interesat de clădirea Cazinoului și dacă acesta ar redeveni activ ar fi un punct de atracție pentru localnici, turiști din toată țara și nu numai.

Pentru că atitudinea de a aștepta ca altcineva să facă ceva trebuie schimbată și ca să arătăm cum Cazinoul este prezent în inimile tuturor, nu doar în pozele de vacanță de pe faleză.

Pentru a face un sondaj public despre ce se dorește să se întâmple în Cazinou în viitor.

Și mai ales pentru a strânge fondurile necesare primului pas al intervenției noastre, accesul în siguranță în Cazinou și stoparea degradării clădirii. Acesta presupune, pe scurt, asigurarea zonelor aflate în stare critică, repararea golurilor în pardoseli și acoperiș și rebranșarea la apă și la curent electric a clădirii.

Costul lucrărilor de igienizare și de stopare a degradării actuale se ridică la suma de minim 10.000 euro. Orice contribuție în plus e un gest activ de susținere a inițiativei noastre și ne va ajuta ca evenimentul pe care îl plănuim să fie cât mai strălucitor.

Așadar, orice donație, oricât de mică, reafirmă importanța clădirii Cazinoului și face posibil ca în vara asta să fie vizitat de cât mai multă lume.

Chiar dacă nu poți susține proiectul financiar, poți să ne susții crescându-ne vizibilitatea și trimițând acest link prietenilor tăi.

1-10 August 2014

Pentru accesul în sala de spectacole a Cazinoului, în timpul evenimentelor principale de seara locurile sunt limitate la 250 de persoane pe scaune și 400 în picioare. Doar donând către proiectul nostru îți poți rezerva loc la evenimentul pe care nu vrei să-l ratezi.

Iți mulțumim și să ne vedem la CaziNOU!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?