Der|Die|Dans – Austrian Dance Days II

În perioada 1-3 octombrie 2013 , Forumul Cultural Austriac organizează, pentru a doua oară în Romania, în parteneriat cu Teatrul Odeon și Club Control, evenimentul der|die|dans – Austrian Dance Days II.
Acesta va reuni trei spectaole importante pentru contextul performativ austriac și european: Come Back (coregrafia Doris Uhlich), We (coregrafia Daniel Zimmerman si Amanda Pina) și Kein Applaus für Scheiße / No applause for shit (de Vincent Riebeek și Florentina Holzinger).
Premergător evenimentului, a avut loc, pe 9 septembrie vernisajul expoziției dorner|dani|dans, ce reunește creațiile fotografilor Willi Dorner/ bodies in urban spaces și Dani Ioniță/ dancing Bucharest – human playful bodies, prin care se prilejuiește o întâlnire între arta fortografică și arta coregrafică, într-un context în care fotografiile vor constitui mediul în care au dansat artiștii Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu și Istvan Teglas.
COME BACK
by Doris Uhlich
75´
Teatrul ODEON
1 oct, orele 19:30
Dansatorii de balet profesioniști își pregătesc de obicei retragerea la treizeci de ani. În piesa Come Back, coregrafa Doris Uhlich aduce pe scenă cinci foști balerini ai Operei de Stat din Viena cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani. În timp ce alții participau la sfârșitul anilor ’60 și începutul anilor ’70 la demonstrații și happening-uri, ei exersau de dimineața până seara ca elevi ai școlii de balet. Timpul liber era un concept necunoscut pentru acești tineri. Come Back le oferă șansa de a recupera timpul pierdut și de a fi niște tineri rebeli, cel puțin pe scenă. Dansatorii își vor dezlănțui forța care încă le mai definește corpurile într-un flux de mișcări libere, pentru ei neobișnuite, printre altele pe muzica legendelor punk de la Sex Pistols. O tinerețe a bătrâneții care fascinează.
Intrarea pe bază de bilet la casa de bilete a teatrului sau on – line la: http://bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx?FILTER_SHOW=33
120 de locuri
––––
WE
by Daniel Zimmerman & Amanda Pina
40´
Teatrul ODEON
2 oct, orele 19:30 & 21:00
Performance-ul WE, în regia coreografei Amanda Piña și a regizorului și artistului vizual Daniel Zimmermann, îi transformă pe spectatori în actori prin proiecția pe scenă a imaginii lor în oglindă, jucându-se astfel cu umor, empatie și fler dramaturgic cu conceptele de recunoaștere, identificare și tipizare.
Intrarea pe bază de bilet la casa de bilete a teatrului.
22 locuri
––––
KEIN APPLAUS FÜR SCHEIßE
by Florentina Holzinger & Vincent Riebeek
60 ‘
CONTROL Club
3 oct, orele 20:00
Piesa de deschidere a ediției de anul acesta a festivalului vienez imagetanz în teatrul brut ‒ Kein Applaus für Scheiße (rom. „Nu aplaudați la prostii”) a laureatei cu premiul Prix Jardin d’Europe, Florentina Holzinger, în colaborare cu Vincent Riebeek ‒ s-a bucurat de un fenomenal succes internațional. Piesa tematizează lupta tinerilor artiști pentru atenția publicului și metodele fără limite de a o câștiga, acestea variind de la virtuozitate remarcabilă la diletantism intenționat, fiind lipsite de orice inhibiție a secrețiilor corporale.
Categoric nerecomandat spiritelor sensibile. Controversă cu profunzime!
Intrarea liberă.
–––––
Expoziția dorner|dani|dans se va închide semnificativ cu
Dance a Playful Body
by Andreea Novac,
performer Istvan Teglas
50 ‘
Teatrul ODEON
7 oct, orele 20:00
un one man show care revelează nenumărate posibilități ale corpului performativ.
Dance a playful body este în acelaşi timp despre un trup căzut, rănit, aruncat, inert, fantasmatic, fragil, furios, dezorientat. Istvan Teglas se ascunde şi se exhibă. Dispare după o saltea
sau se arată gol în posturi narcisiace. E un trup care are nevoie de percepţia/afecţiunea unor spectatori. Ei ii dau oarecum formă, fiinţă. Istvan Teglas presupune o carne cu personalitate.
(Catalin Bogdan, ArtAct Magazine)
Spectacolul conţine nuditate.
Intrarea liberă pe bază de rezervare la adresa de e-mail: [email protected] în ziua spectacolului, până la ora 16.00.
Mulţumiri speciale: Bettinei Kogler – curatorul programului artistic austriac şi Gina Șerbănescu – critic de dans.
Grafic & visual : Mircea Mircea Ioan Topoleanu Ciocolatescu
Sponsor principal al evenimentului: OMV Petrom
Parteneri: Teatrul Odeon, Control Club, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
Media suport: Observatorul Cultural, Revista Be where the city is, Decât o Revistă, Revista Zeppelin, Şapte Seri, Deutsche Zeitung, Revista Accente, Igloo Magazine, Nine O´clock, Tataia, Buna dimineaţa, Bucureşti!, Veiozaarte.ro,Think outside the box.ro, RFI, Epa Media, Blitz Tv, Cocor Media Channel, Liternet.ro, Ginger group.ro, Feeder.ro
www.facebook.com/derdiedans
http://www.ciewdorner.at/
www.daniionita.com
 
[signoff1]

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?