Ce este geometria sacră ?

Când folosim învăţăturile de geometrie pentru a demonstra adevărul străvechi al faptului că orice formă a vieţii decurge din acelaşi tipar, putem limpede vedea cum orice formă a vieţii purcede din aceeaşi sursă… forţa inteligentă pe care unii o numesc „Dumnezeu”. Atunci când geometria este folosită pentru a explora acest mare adevăr, în faţa ochilor ni se va deschide o înţelegere mai vastă a universului, până când orice aspect al realităţii va deveni pentru noi sacru. înţelegerea adevărurile simple ale geometriei sacre ne conduce la o evoluţie a conştiinţei şi la o deschidere a inimii care reprezintă următorul pas, în procesul evoluţiei umane.

Adevăratele forme ale geometriei sacre nu stagnează, nu se fixează niciodată la o singură formă. în schimb, ele se află într-o constantă transcendenţă fluidă şi schimbare (evoluând sau involuând) de la o formă geometrică la alta, la viteza sau cu frecvenţa care le este proprie. Aceste stări în continuă evoluţie ale geometriei oglindesc natura aflată într-o statornică evoluţie a conştiinţei umane.
tumblr_n6y4taSDtF1td88plo1_500
Geometria sacră, în forma sa primordială, se construieşte din ţesătura „materiei-spirit” conştient transcendente. Aceste forme ale geometriei sacre ne apar adesea în vise şi viziuni. Adeseori ele ni se prezintă într-o sucesiune extrem de rapidă, ca de mitralieră, ca şi cum ar fi nişte hieroglife purtătoare ale unei imense încărcături emoţionale şi de înţelesuri, legate de fiecare din simboluri. în aceste cazuri, adesea nu este necesară o înţelegere intelectuală a înţelesului din spatele imaginilor. Subconştientul nostru înţelege şi de acolo va începe transformarea.

Geometria sacră şi învăţăturile Florii Vieţii ne ajută să privim în interiorul nostru pentru a regăsi imensitatea din care şi noi suntem o parte. Mulţi oameni au fost condiţionaţi pentru a vedea şi a crede într-o perspectivă limitată a ceea ce este mic, mărunt. Dresorii de elefanţi din Orientul îndepărtat leagă o frânghie subţire de glezna oricărui pui de elefant, pentru ca apoi, de-a lungul întregii sale vieţi, să întărească această legătură. Astfel elefantul adult va fi pe deplin capabil să rupă frânghia, dar el a fost până într-atât de condiţionat cu ideea că nu va putea să o facă, încât el nu va înţelege niciodată că stă în puterea sa să se elibereze. şi noi suntem aidoma acelor elefanţi, neînvăţând decât despre credinţa noastră autoimpusă în limitare. Trăind astfel cu o perspectivă limitată a noastră înşine, arareori ne putem depăşi limitărilor şi, în consecinţă, ne legăm de obişnuinţele noastre. Cu puţin efort, învăţăturile Florii Vieţii şi ale geometriei sacre ne vor ajuta să zărim prin fereastra credinţelor noastre condiţionate şi să privim la vastitatea adevăratului nostru sine şi la potenţialul său nelimitat. (via: www.floarea-vietii.ro)
tumblr_n87w6cBmIS1tpuqvyo1_500

Leonardo’s “Flower of Life” – c. 1478-1519

Leonardo’s “Flower of Life” – c. 1478-1519


Flower of life
tumblr_n4dga6UOF31sb5osho1_500

Am privit 5 minute acest gif.

Perfection is Geometry.

Geometry is Mind.

Mind is within the Body.

Body is Oneness.

Oneness is Spirit.

Perfection is the Balance between Mind and Body.

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?