Un documentar despre satul părăsit Engelthal din județul Sibiu

Engelthal (Engenthal sau Mighindoala) a fost un sat așezat pe o vale îngustă a pârâului Petișului, afluent al Visei. Primul act care atestă existența acestuia datează din anul 1394 (Possessio Engodal) și aflăm din el că satul aparținea ca feudă nobililor din Călvaser și Buia (comuna Șeica Mare).
Prin acest film documentar, echipa formată din Alex Iacob, Ioan-George Pancencu și Robert Casmirovici isi propun să arăte starea în care se află satul în a cărei componență mai fac parte doar câteva case, multe ruine și o biserică săsească inclusă în proiectul de restaurare al artistului Sorin Tara (von Neudorf). Filmul va include și elemente din satul Buia, aflat la 4 kilometri distanță. Aici se află Castelul din Buia, din nefericire, abandonat și ruinat.
Proiect – Engelthal

1504077_217905935062969_2012765095_n
1507639_217905928396303_1811063984_n
Un proiect realizat cu sprijinul WeAreHere și a peste 50 de susținători!


„În urmă cu câteva luni am aflat de existența unor sate părăsite din inima Transilvaniei. Conform noilor recensăminte, unele sate din județul Sibiu au opt, patru sau chiar 2 locuitori, în timp ce alte sate sunt aproape șterse de pe hartă. Am făcut traseul, le-am bifat pe cele mai abandonate și am căutat orice informație despre ele. Acest nou proiect presupune explorarea acestor sate adunate câte două sau trei în jurul comunei. Împreună cu echipa mea vreau să realizez o serie de filme documentare prin care să aduc la cunoștința publicului starea actuală a unor zone culturale din Transilvania. Multe biserici săsești din secolul al XVI-lea au fost distruse de timp sau vandalism, dar foarte puține imagini au ilustrat schimbările. Cred că este momentul ca aceste sate și monumente să intre în sfera de interes național, iar Transilvania să nu ajungă doar un ținut peticit cu atracții turistice precum Sibiu, Sighișoara, Brașov ș.a.m.d.”
Mai multe informati despre documentar

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?