Un copil român e CEL MAI BUN PIANIST din lume!

Micul pianist Fabiani Pricsina, din Petroşani, a reprezentat România la Concursul Internaţional de Pian de la Nisa, Franţa, unde a obţinut premiul I, devenind astfel cel mai bun pianist din lume.

Săptămâna trecută, micul pianist din Petroşani s-a aflat la Nisa, în Franţa, unde a participat la un prestigios concurs internaţional de pian.

În ţara lui Voltaire, micul artist din Petroşani s-a clasat pe prima treaptă a podiumului. A urcat acolo unde merita…

[blockquote style=”2″]Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim doamnei profesoare Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoare de acolo din ceruri”, a declarat bunica lui Fabiani în faţa ziariştilor.[/blockquote]

Fabiani a cântat cu gândul la mama sa, demonstrând cu toată fiinţa sa că muzica transcrie adevăratul înţeles al cuvântului „absolut”.

Povestea lui îşi are izvorul într-o tragedie, deoarece mama lui s-a stins în urma unui tragic accident de circulaţie care a avut loc anul trecut la Petroşani, chiar în Joia Patimilor.

Fabiani este puştiul care poate da oricui o lecție de viață. Este artist şi cântă nu doar cu mâinile lui neobosite, ci şi cu inima. Este copilul-artist în faţa căruia România trebuie să se ridice în picioare!

Micul pianist are doar 12 ani, este elev al Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” din Petroşani şi de-a lungul timpului a reuşit să obţină nenumărate premii la diverse competiţii naţionale şi internaţionale.

Fabiani-Pricsina-4a

De altfel, anul trecut, la doar o săptămână după tragedia în care şi-a pierdut mama, a câştigat locul I şi Premiul Uniunii Compozitorilor la un concurs local, iar o lună mai târziu strălucea pe scena Concursului internaţional „Piano Talents”, din Milano.

Fabiani Pricsina e crescut acum de Beatrice Munteanu, sora mamei sale, care e nu numai tutorele copilului, ci şi stâlpul său de susţinere.

Împreună cu soţul şi cei doi copii ai săi, mătuşa se străduieşte ca lui Fabiani să nu-i lipsească nimic şi să simtă căldura unui cămin normal.

Fabiani Gabriel Andrei Pricsina, elev la secţia de muzică a Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” din Petroşani, a fost desemnat câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului „Clara Peia” la prima ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, competiţie deschisă tinerelor talente în arta interpretării la pian, desfăşurată la Lugoj în 25 mai 2013.

Articol via: ziarulactualitatea.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?