Pentru a crea acești „monștri” de 120 de milioane de pixeli, Jean-François Rauzier fotografiaza fiecare detaliu din toate unghiurile posibile. Apoi, folosind instrumente informatice, le asamblează prin juxtapuneri și fără premeditare, cum ar fi un puzzle sau un mozaic. O astfel de „hyper-arhitectura” creaza clădiri sau peisaje incredibil de hipnotice ale căror perspectiva vertiginoasă ne conduce într-un vis.
Palate, clădiri, biserici, fabrici, toate aceste cladiri înrădăcinate din imaginația lui vie și plină de detalii sunt desprinse din realitate. Ele creează atât o formă unică de experiență vizuală pentru privitor cat și un set coerent, colorat science-fiction și critic social.
Acesti monstri de beton, caramida sau sticla ofera o perspectiva provocatoare de imponderabilitate, realizate de Jean-François le Rauzier cunoscut sub numele de „hyperphoto.” Acest concept, a fost inventat pentru a combina obiecte infinit de mari și infinit de mici, reale și imaginare în aceeași fotografie.
În recentele sale proiecte Jean-François Rauzier merge chiar mai departe, cu o serie de lucrări centrate pe o narațiune a căror eroi sunt corabile mari, moderne, care seamănă cu palate plutitoare. Scopul lor pare să fie pentru a transporta oameni și animale intr-un alt destin … Alte lucrări la fel de futuriste, par a fi mesajul unui angajat cu probleme sociale, cum ar fi urbanizarea rapidă sau cursa pentru consum.