Jazz in Church 2016 – Un line-up de excepție și o serie de evenimente speciale

După trei ediții sold-out, festivalul Jazz in Church revine anul acesta cu un line-up de excepție și o serie de evenimente speciale. Ca în fiecare an, în Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti vor performa legende ale jazz-ului european, precum John Surman – unul dintre cei mai emblematici reprezentanți ai jazz-ului de avangardă, sau Palle Mikkelborg – vârf de lance pe scena jazz-ului progresiv european.

[social title=”Eveniment” subtitle=”Facebook” link=”https://www.facebook.com/events/435693653287864/” icon=”fa-facebook”]

Pentru prima oară la Jazz in Church sunt invitate două trio-uri de primă mărime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen – un trio renumit și așteptat în concerte pentru fabuloasa sa dinamică, așternută pe partitură de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alături de Massimo Biolcati și Ferenc Nemeth – prezența lor va fi plină de ritm, căci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzică tradițională vest-africană și inflexiuni vocale inedite.

[social title=”BILETE” subtitle=”Eventim” link=”http://www.eventim.ro/ro/artist/jazz-in-church-festival-787/profile.html” icon=””]

Tord Gustavsen va prezenta intr-o formula absolut originala si nebanuita, de trio, cu percutionistul Jarle Vespestad si vocalista Simin Tander, noul proiect What was said.

Michel Godard impreună cu Bruno Helstroffer si Lucas Niggli ne invită la o calatorie muzicală în timp, in care se regasesc si doua intrumente de sec XVI, serpent si teorba. Un ansamblu cu parfum vintage, patina medievala si succes contemporan.

Ernst Reijseger si Harmen Fraanje colaboreaza strans si lor li se datoreaza coloane sonore ale unor pelicule asa-zise de nisa, adulate de cinefili si semnate Werner Herzog, admirator constant al lui Rejseger, dar si albume de studio de un rafinament si o estetica indubitabile.

Recitalul lui Edouard Ferlet de la Bucuresti este un program-omagiu pentru J.S. BACH ce demonteaza orice inhibitie a spectatorului de jazz dinspre clasic. Totodata, o foarte intensa proba de creativitate si virtuozitate ale lui Ferlet, extrem de inspirat in alegerea pieselor si in metamorfozarea lor inspre deliciul urechii.

Program:

31 martie, ora 19.00:
Michel Godard / Bruno Helstroffer / Lucas Niggli
Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad

1 aprilie, ora 19.00:
Ernst Reijseger / Harmen Fraanje
Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen

2 aprilie, ora 19.00:
Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth
John Surman / Vigleik Storaas

3 aprilie, ora 19.00:
Toma Dimitriu / Daniel Torres
Edouard Ferlet
Palle Mikkelborg / Jakob Bro

Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti. Festivalul se bucură pt al doilea an consecutiv de Patronajul Excelenței sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveției în România.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?