Javier Pérez – In Puncte

O balerina, a cărei pantofi sunt extinsi printr-un set de cuțite ascuțite de bucătărie, danseaza și se învârte până atinge epuizarea, luptă pentru a menține echilibrul pe capacul pianului asezat pe o scenă. Teatrul cu o iluminare caldă, seamănă cu o cutie muzicăla supradimensionata. Aparatul foto se invarte în jurul valorii dansatorei dezvăluind partea opusă a camerei: un teatru gol și dureros.
Balerina apare ca o figură stranie care exprimă efort, sacrificiu și durere în eforturile depuse pentru perfecțiune. Atât fragil cat și crud. Inițial timida și ezitanta, pașii ei devin tot mai accentuati, amenințătoari și ne scutiti de violență, taind in suprafata delicata de pian cu pantofii ei ascuțiti.
Prin această lucrare, Javier Perez investighează și reflectă încă o dată asupra condiției umane. Folosind un puternic limbaj metaforic bogat în simbolism, dezvăluie punctele slabe care au devenit granițele dintre concepte aparent ireconciliabile: cum ar fi: frumusete si cruzime, fragilitate și violență, cultură și natură.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?