Festivalul de Fotografie “SECVENȚE”

Festivalul de Fotografie “SECVENȚE”Clubul de Turism și Arte “Escamonde” Ploiești, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, organizeaza a treia ediție a Festivalului de Fotografie Secvențe, în perioada 25 – 27 septembrie 2015.

Festivalul de Fotografie Secvențe dorește sa demonstreze înca o data forța fotografiei în societatea actuala, prin promovarea imaginilor și ideilor unor artiști români și internaționali din mediul fotografic contemporan.

Festivalul aduce publicului o serie de activitați dedicate artei fotografice cu scopul promovarii acesteia ca imagine și mesaj. Având ca activitate principala atelierele, conferințele și expozițiile
fotografice, festivalul Secvențe 2015 va include și alte momente artistice, iar la închidere o lansare de lampioane.

Accesul publicului la festival este gratuit.

[social title=”Eveniment” subtitle=”Facebook” link=”https://www.facebook.com/events/1676449705911715/” icon=”fa-facebook”]

[blockquote style=”2″]Dorim sa promovam estetica și frumosul în rândul publicului ploieștean, național și internațional, dornic sa treaca pragul orașului nostru pentru a ni se alatura noua la aceasta serbare a fotografiei.
Vom etala o multitudine de fotografi români și internaționali, care își vor prezenta proiectele și portofoliile fotografice și vor susține conferințe și ateliere de fotografie, toate cu accesul gratuit. Pe lânga aceste activitați cu specific fotografic, vizitatorii festivalului vor avea posibilitatea de a participa la diverse momente artistice: piese de teatru, mici concerte de folk și jazz, muzica simfonica, proiecție de filme documentare, dans, lansare de lampioane și multa voie buna.[/blockquote]
festivalul de fotografie secvente
Festivalul de Fotografie “SECVENȚE” înseamna:

  • zeci de artiști fotografi, din: România, Republica Moldova, Anglia, Germania, Rusia, Iran, Elvetia, Spania, Rwanda, Argentina, Irlanda și Țara Galilor.
  • prezentari, conferințe, ateliere de fotografie și dialoguri deschise, ținute de profesori universitari, studenți la fotografie, artiști, fotografi etc;
  • proiecții de filme documentare realizate împreuna cu Asociația DocuArt;
  • dans în aer liber, muzica, teatru și lansare de lampioane;
  • la atelierele și conferințele din cadrul festivalului am avut sute de participanți din țara și strainatate;
  • concerte de muzica jazz și pop;
  • mii de vizitatori ai expozițiilor și public foarte numeros la lansarea de lampioane desfasurata în Parcul Tineretului de la Sala Sporturilor “Olimpia” Ploiești.

festivalul de fotografie secvente 2015
Expozitii de fotografie în centrul civic al Ploiestiului
Nume celebre ale fotografiei nationale si internationale vor expune fotografii pe parcursul acestui festival. Expozitiile vor avea loc atât în salile muzeelor, cât si în zona pietonala din centrul orasului. Peisaje, documentare sociale, portrete si alte stiluri fotografice vor fi prezentate într-o armonie de forma si culoare.
Centrele culturale ale Ploiestiului se implica
Majoritatea expozitiilor, atelierelor si a conferintelor vor fi sustinute în salile partenerilor nostri culturali: Muzeul Judetean de Arta Prahova „Ion Ionescu- Quintus”, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti, Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova si Muzeul “Casa de Târgovet”.
festivalul de fotografie secvente 2015 -1

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?