Brian Mauleon – libertatea de a te exprima prin imagine!

afish

Brian Mauleon este un artist American, absolvent al Universitatii din San Francisco. Locuieste in Los Angeles si, din 2002, expune constant in galerii inportante din California si Barcelona. Pictura lui, figurativa, are un aspect narativ si comenteaza aspecte ale societatii contemporane americane, care astazi au devenit probleme globale. Fiind illustrator la baza, imaginile sale sunt clare, vorbind de la sine. Pana la urma, fiecare imagine trebuie sa spuna o poveste!

Brian Mauleon este influentat de abilitatea de a “misca” culoarea pe panza a lui Lucian Freud care se reflecta in imagini realistice si portrete expresive.  Phil Hale, unul dintre cei mai mari ilustratori americani, David Choe, Barry McGee l-au invatat cum sa faca  aceasta realitate sa vibreze.

Expozitia de la Bucuresti, “The March of Pigs”, vorbeste despre suferintele unei societati aflate la un moment de restriste. Tablourile radiografiaza o lume violenta, unde dreptul de a purta arme influenteaza viata cetateanului si ii modeleaza personalitatea inca din copilarie. Acest subiect e foarte sensibil in Statele Unite, cu atat mai mult cu cat, dreptul de a avea arma, este unul constitutional, irevocabil, ceea ce afecteaza constiinta colectiva si separa societatea in doua categorii distincte, pro si contra. Impactul acestui drept constitutional e explicat, in imagini, de catre artist, aratand efectul vertical (posibilitatea de a te autoapara), dar si orizontal ( accesoriul care poate sa impuna ordinea in societate).
Expozitia de la ArtXpert  dezvaluie un artist curajos care a ales sa abordeze un subiect controversat cu care galeriile americane nu sunt confortabile. Subiectul sau este foarte des dezbatut in presa, nu reprezinta nimic nou dar, la nivel artistic, in arta contemporana, este neexplorat. Atata timp cat imaginile au un impact dur, violent, ele nu pot deveni un act comercial facil, colectionarii fiind inerti fata de lucrari ce nasc controverse.
“The March of Pigs” se deschide, in prezenta artistului, miercuri, 5 iunie la Galeria ArtXpert.

[box_info] Eveniment Facebook click aici[/box_info]

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?