Asaf Avidan, artistul cu bunici din România a concertat la Wonder Day

Asaf Avidan s-a născut în Ierusalim, și-a petrecut patru ani din copilărie în Jamaica alături de părinții lui care erau diplomați detașați la Ministerul de Externe israelian, și a trăit în Tel Aviv, imediat după absolvirea studiilor, acolo unde lucra ca desenator.
După opt ani de activitate muzicală și trei albume de studio ( „The Reckoning“ în 2008, „Poor Boy“ / „Lucky Man“ în 2009 și „Through the Gale“ în 2010) înregistrate alături de trupa „The Mojos“, solistul a pornit singur pe un nou drum, lansând un proiect acustic fulminant, care s-a cocoțat rapid în topurile internaționale.
Asaf a declarat în multe interviuri că muzica transcende granițele geografice, așa cum transcende și rațiunea rece. Deși are bunici din România, artistul recunoaște că nu știe prea multe despre țara noastră și nici timp să se cunoască mai bine nu a avut, în acest turneu din 2014.
Muzica lui este inspirată în principal din povestea de dragoste care i-a stat la bază. Nu abordează alte teme în cântecele de până acum, pe alocuri se amintește și de divinitate sau de moarte, dar mai degrabă vag și în contextul iubirii. Altfel, m-aș fi așteptat ca, venit dintr-o țară aflată constant în conflict, să regăsesc în repertoriul lui și referințe ceva mai geopolitice, o muzică de protest sau versuri care să îndemne la schimbare și la pace, însă nu se întâmplă asta. Nimic nu hrănește niște suflete lihnite mai bine decât dragostea.

Citeste mai mult: Adevarul.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?