Am vazut Mad Max: Fury Road

Acum doi ani am citit pe www.imdb.com că se face un film nou Mad Max. Regizat ca și primele 3 de George Miller, filmul era înconjurat de un aer de mister și se zvonea că va juca Mel Gibson. Ceea ce într-un fel era tare, dar într-un fel nu. Mi-era frică de George Miller deoarece are 70 de ani acum și nu am uitat Mad Max 3. Nimeni nu va putea șterge Mad Max 3 din cinematografie. Nu voiam ca Mad Max să ajungă Rambo sau Rocky sau Academia de Poliție. Cu Tom Hardy în rolul lui Mad Max va ajunge Bond.
L-am văzut. Am văzut ultimul Mad Max. De două ori. S-ar putea să îl mai văd de sute de ori. Este incredibil ce a putut face George Miller. ESTE O NEBUNIE!
Aceeași lume post-apocaliptică nebună ca și în celelalte filme ne este arătată încă din primul cadru. Nu are legătură temporală cu primele trei, Miller spunând că este „una din multele œlegende cu Max Rockatansky”.
Este o cursă infernală cu foarte puține replici, 80% este doar poveste în imagini (ceea ce ar trebui să fie un film, vezi Citizen Kane), pericol la orice pas, are actori care joacă impecabil, un ritm superb construit și o coloană sonoră superbă compusă de Junkie XL.
[ot-video][/ot-video]
Da, acel  Junkie XL.
[ot-video][/ot-video]
A fost filmat cu foarte multe efecte practice, CGI-ul doar accentuând ceea ce era deja filmat, lucru pe care l-aș recomanda și altor regizori pentru filmele lor.
[ot-video][/ot-video]
Priviți cu câtă grație se răstoarnă mașina aceea pentru amuzamentul nostru.
E vorba despre cum Mad Max ajunge prizonierul unui trib post-apocaliptic de oameni ciudați care venerează motoarele V8 și “guzzoline”, conduși de un guru pe nume Immortan Joe care este o combinație de Bane cu Darth Vader jucat de Hugh Keays-Byrne care a fost și Toecutter, antagonistul din primul Mad Max. E plin de oameni ciudați, diformi, niște plebei săraci care cred că erau din Vaslui și un dubios fără ochi care cântă la o chitară electrică în timp ce e suspendat în niște chingi pe un tir și chitara electrică este și LANSATOR DE FLĂCĂRI. Charlize Theron este Furiosa, un lider de warboys care eraa… NU O SĂ VĂ SPUN NIMIC MAI MULT!!!
Ceva foarte mișto și demn de notat este faptul că Max nu este personajul principal. El se lasă ghidat de deciziile Furiosei și o acompaniază în misiunea ei pe care nu trebuie să o ratați.
Apare și partea a 2a. http://www.imdb.com/title/tt4575512/?ref_=nm_flmg_prd_1
 
 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2014 - 2022 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?