Pot oamenii să identifice fotografiile manipulate? – We ART

Pot oamenii să identifice fotografiile manipulate?

Internetul este plin de fotografii false, iar unele au câștigat chiar și concursuri. Iată de ce: oamenii detectează foarte greu când o fotografie a fost falsificată.

Instalație de artă în Noua Zeelandă.

Un studiu recent publicat de cercetatorii de la Universitatea din Warwick din Anglia a descoperit ca oamenii au putut sa depisteze doar fotografiile false in 60% din cazuri. Mai mult, cei care au identificat corect fotografii false au putut doar să indice ce a fost falsificat 45% din cazuri.

Studiul a implicat 700 de bărbați și femei cărora li s-au arătat 10 fotografii – 5 reale și 5 manipulate și le-a cerut să eticheteze fiecare și să determine unde au fost manipulate cele falsificate.

Îți dai seama daca aceasta imagine este falsa?

Răspuns: umbra a fost manipulată și nu este realistă. Iată cum arata imaginea adevarata:

Suntem frecvent expuși la imagini manipulate în viața noastră de zi cu zi – de exemplu, în reclame, în știri, în mass-media, reţelele sociale – iar imaginile pot influența puternic lucrurile pe care le amintim și deciziile pe care le luăm. Astfel, este important să înțelegem dacă oamenii pot detecta când imaginile pe care le văd au fost modificate.

Puține studii științifice au analizat capacitatea oamenilor de a detecta imagini manipulate, dar studiile preliminare cu imagini generate de calculator sugerează că oamenii sunt slab detectori (Farid & Bravo, 2010).

Testul il gasesti aici . Eu am reusit sa obtin 40/100

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

© 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account