F L O W – Expoziție inedită de art brut la Palatul Universul – We ART

F L O W – Expoziție inedită de art brut la Palatul Universul

FLOW este o expozitie de art brut (raw art) sau arta non-traditionala — o miscare artistica descrisa de Jean Dubuffet ca “arta care tasneste din solitudine si dintr-un impuls creativ pur si autentic, neatins de preocupari legate de competitie sau succes social” – aduce impreuna pentru prima data lucrarile unor artisti pasionati, ludici si autoironici pentru care desenul este un demers automat a carui regularitate il transforma intr-un un mecanism creativ de coping.

Mezanin, Palatul Universul, corp B, strada Ion Brezoianu 23-25, Bucuresti

14 septembrie – 14 octombrie 2017

Vernisaj – Joi, 14 septembrie 2017, ora 19.00

Eveniment Facebook

Mijlocita de Laura Leonte, initiatoarea proiectului Compulsive Drawer (platforma virtuala dedicata desenelor realizate aproape inconstient in timpul desfasurarii unei alte activitati, de obicei anoste) – expozitia este un omagiu adus acestor “fragile expresii artistice” sau “mazgaleli” si cuprinde desene neprelucrate (doodling si ilustratii) ale unor artisti non-academici a caror unica dorinta este de a-si externaliza propriile lumi interioare vaste, jucause si imprevizibile

 

Despre Compulsive Drawer

Proiectul compulsivedrawer.com s-a nascut spontan si rapid ca o mazgaleala – in 10 minute au venit ideea, numele si a si aparut pe internet. Este cel mai longeviv proiect al meu pentru ca pe de-o parte nu l-am incarcat cu niciun obiectiv si, pe de alta parte, a fost sustinut de feedback-ul incredibil din partea publicului. Mi se pare minunat si amuzant ca un lucru pe care nu il fac bine – desenatul – a primit mai mult feedback pozitiv decat orice alt proiect pe care l-am facut cu mult mai multa energie si implicare. An de an ideile #compulsivedrawer apar organic

In 6 ani de la nasterea Compulsive Drawer am cunoscut o multime de oameni realmente indragostiti de desenat, care nu se considera ilustratori sau artisti. Oamenii astia iubesc desenul si am vrut sa organizez un eveniment in care sa ne intalnim si sa ne bucuram de desen impreuna. Evenimentul este un experiment prin care imi doresc sa mijlocesc intalnirea acestor artisti cu peretele public si cu publicul. Imi doresc foarte mult sa primeasca feedback pozitiv din plin, pentru ca il merita. Expozitia este cu vanzare, pentru ca lucrarile lor sunt valoroase prin pasiunea varsata pe foaie, prin prospetime, prin libertatea procesului de creatie, prin nebunia lor.

Vom expune peste 100 de lucrari in formate de la 10×15 cm la 100×100 cm, realizate in tehnici de-a dreptul personale de catre 20 de artisti care in paralel sunt si economisti, barmani, topografi, ingineri, freelanceri, copywriteri, antreprenori, art directori, cat si artisti vizuali recunoscuti.

Titlul expozitiei este inspirat de o discutie cu un compulsive drawer din Argentina care mi-a adus la cunostinta conceptul de FLOW – o stare mentala de operare in care o persoana realizeaza o activitate in care e pe deplin implicate, energizata, concentrate, in timp ce traieste un sentiment profund de placere. Exact cum e desenul pentru toti cei care expun. Laura Leonte

Lucrarile se pot rezerva pe intreaga perioada a expozitiei si se vor ridica incepand cu 14 octombrie.

Artisti: Anamaria Biro, Eduard Cirstea, Andreea Chirica, Mic Razvan Dan, Mihai Costache, Sorana Enoiu, Romina Ionescu, Alexandru Lazar, Laura Leonte, Diana Letzner, Mihai Moca, Bianca Mocan, Roxana Nita, Andreea Ogrezeanu, Diana Papuc, Mircea Popescu, Laur Raboj, Oana State, Maria Stefanita (ii poti cunoaste in avans pe pagina evenimentului, in postarile dedicate fiecaruia)

Expozitia este rezultatul unui efort comun de organizare al membrilor comunitatii Compulsive Drawer si bunavointei spatiului de evenimente MEZANIN.

Coordonator: Laura Leonte
Input Curatorial: Catalina Bolozan
Muzica vernisaj: DJ Romi

De la ora 23.00, la Apollo 111, cu un etaj mai jos, se intampla rokolectiv

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

© 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account