Review – Kein Applaus für Scheiße ( „Nu aplaudați la prostii”) Dance – Performance – We ART

Review – Kein Applaus für Scheiße ( „Nu aplaudați la prostii”) Dance – Performance

Aseara, 03.10.2013 a avut loc piesa de teatru Kein Applaus für Scheiße (rom. „Nu aplaudați la prostii”) in club Control. Piesa tematizează lupta tinerilor artiști pentru atenția publicului și metodele fără limite de a o câștiga, acestea variind de la virtuozitate remarcabilă la diletantism intenționat, fiind lipsite de orice inhibiție a secrețiilor corporale. Ma asteptam la o piesa puternica din punct de vedere vizual avand in vedere ca in descrierea evenimentului  nu se recomanda spiritelor sensibile dar ce a urmat a socat o sala intreaga.

Doar 50-60 de perosone au fost martorii celei mai non-conformiste piese de teatru care a avut loc in Bucuresti. Ma asteptam sa vad corpuri umane supuse artei dar la jumateta piesei deja trecusem prin mai multe stari emotionale, eram amuzat dar si socat de ceea ce vedeam in fata mea.

Scenariul, axat pe intrebarea, ce inseamna sa fi tinar : un mozaic dur de cântece pop și comportament scandalos , adoptarea sau renuntarea la  diferite identitati , alcool droguri, urina,  voma și dorinta de a te  indragosti atât de puternic incat vrei sa te legi ( la propriu ) pentru totdeauna de persoana iubita.

depus1

Dance – Performance-ul incepe cu ei intrand pe scenă, purtând haine africane și pene colorate , înfășurat în părul lui sunt șiruri mate de blană , care seamana cu niste dreadlocks . Ei incep interpretand piesa Man Down a lui Rihanna , apoi Holzinger isi trage rochia sus aratandu-si șoldurile , asezata într- un scaun cu picioarele ridicate in aer ca la ginecolog așteaptă cu răbdare în timp ce Riebeck extrage un șnur rosu aprins din vaginul ei. Într- o epocă în care îndepărtarea părului pubian la femei a devenit ceva normal , Holzinger face abstractie si rămâne intacta , o declarație volubil de non- conformitate .

Doar că atitudinea feministă devine problematica după scena care urmeaza: o dubla – exorcizare , care începe cu o vărsare de lichid albastru (voma) pe abdomenul ei gol . Atunci când , câteva minute mai târziu , el sta gol pe corpul ei sa prosterneze și ii permite un flux de urina , subordonarea ei pare completa.

Foto: Forumul cultural austriac

Foto: Forumul cultural austriac

Pentru că ceea ce se întâmplă cu adevărat aici pastreaza o linie  fluida – Da , poate prea fluida. Între vomă și urina este o scenă deadpan în care se juaca insecuritate de dragoste : ea îl acuză că nu dorete să o atinga , el o acuză ca nu este acolo cand are nevoie . Există un viol , o sarcina , o moarte – dar  care fac parte din rolul său , nu al ei . Experiența este împărțită în mod egal , astfel încât atunci când Holzinger ia o gura din urina lui Riebeek , ea nu -l înghite , si îi permite să se scurgă în gură lui, astfel facand schimb .

Acesta este momentul în care Kein Applaus se transformă : de la o provocare pentru publicul devine o comuniune cu ei .

_DSC1080

Ea isi pune o peruca blonda si canta The Greatest Love of All în timp ce el ii taie părul fals . El ne vorbeste despre bani , dragoste și relația lui de șase ani , cu Holzinger , în timp ce ea efectuează o rutina aeriene eleganta cu mătăsuri . Un joint aprins de Riebeck pasat catre public face cateva ture pe muzica psihedelica trepidanta a formatiei Devendra Banhart . Sunt serios , deschis , prietenos , relaxat – prostie , de asemenea , că această atmosferă Zen este rupta de o bazooka pe care il impusca pe Riebeek cu vopsea ultravioleta.

_DSC1107

Renascut , el ii inmaneaza lui Holzinger o chitara acustica si la acordurile sale ezitante ei canta Marina Abramovic- An Artist’s Life Manifesto. ca și cum ar fi fost un cântec popular, transmis din bătrâni pentru a oferi ajutor tinerilor.

We Art

Multumim Forumului cultural austriac pentru un show unic in Bucuresti si speram ca aceasta sa fie inceputul unei noi ere contemporane, non-conformiste in Romania, o tara in continua dezvoltare artistica.

 

Distributia Include

Florentina Holzinger , Victor Riebeek

i-want-to-be-an-artist

Daca esti interesat de artisti si munca lor, click pe imagine.

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

© 2019 weart.ro. Toate drepturile rezervate.
Conţinutul prezentat pe acest site web, inculzând toate imaginile şi textele, este destinat utilizării în scopuri educaţionale şi necomerciale.
weart.ro este o platformă independentă care nu beneficiază de sponsorizări sau fianantari din partea statului sau a unei firme particulare, fiind un site care se bazează doar pe resurse proprii.

Platformă dezvoltată și administrată de ROcreativ

Licenţa Creative Commons

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account